Ton Kok van Bébouw Midreth over efficiënt samenwerken

Heembeton wil voor haar de klanten een samenwerkingspartner zijn waar zij op kunnen bouwen. Door het werken in klantenteams en proactief te opereren, wil Heembeton zorgen dat haar klanten optimaal kunnen presteren. Bebouw Midreth en Heembeton werken al ruim 10 jaar samen.

Een samenwerking is succesvol als de doelen van beide partijen hetzelfde zijn

Ton Kok, Hoofd productie bij Bébouw Midreth, vertelt graag over de samenwerking met Heembeton.

Kun je Bébouw Midreth kort introduceren?

Wij hebben ons geheel toegelegd en zijn gespecialiseerd in de woningbouw, zowel grondgebonden als gestapelde bouw. We werken met concepten voor de nieuwbouw, waaronder de VolkerWessels Plus Woning. Daarnaast doen we ook renovaties en gebouwtransformaties en heel incidenteel komt er ook een utiliteitsproject voorbij. Processen zijn voor ons belangrijk, maar het allerbelangrijkste zijn onze mensen. Onderling vertrouwen, samenwerken van afdelingen en een goede werksfeer vinden wij belangrijk. Daarnaast streven wij goed georganiseerde en opgeruimde bouwplaatsen na. Dat is ons handelsmerk. Wij geloven in het herhalingseffect, vooral daarom werken wij met concepten en ketenpartners.

Ketenpartners? Kun je hier meer over vertellen?

Wij werken graag nauw samen in de keten. Door vaste partners te hebben, kun je de stap kennis maken overslaan en weet je wat elkaars expertise is. Daarnaast zorgt het voor meer automatisme in het proces, waardoor minder overleg nodig is en minder misverstanden ontstaan. Door samen een werkmethode vast te stellen, kunnen wij efficiënt met elkaar werken.

Het grootste voordeel is dus efficiënt werken?

Dat is inderdaad een groot voordeel. Ook zorgt het voor minder faalkosten en kunnen wij door het werken met vaste partners het vertrouwen uitspreken richting de toekomst en daarmee ook capaciteit reserveren voor nieuwe projecten op de jaarplanningen van onze partners.

 

Waarom hebben jullie gekozen voor Heembeton als vaste partner?

Heembeton voldoet aan alle voorwaarden die wij aan een partner stellen. Daarnaast hebben wij een grote voorkeur voor prefab bouwen. Het is een degelijk bouwsysteem met een gecontroleerde kwaliteit, een schone werkplaats en een korte bouwtijd.

Voor ons onderscheidt Heembeton zich positief van haar concurrenten. Ze hebben veel ervaring in het fabriceren van ruwbouwcasco’s. Heembeton heeft een goede planningsorganisatie dat leidt tot hoge leverbetrouwheid. De projectvoorbereidingsfase is strak door Heembeton georganiseerd; zij nemen de lead en zitten boven op de procedure. Daarin herkennen wij ook onze LEAN-gedachte; de planning is van ons SAMEN en niet alleen van onze uitvoerder of projectleider.

Heembeton levert ook de vloeren?

Wij werken inderdaad met het casco van Heembeton, dat bestaat uit Heembeton wandelementen en Dycore begane grond- en verdiepingsvloerelementen. Zij regisseren voor ons het ruwbouwproces van de engineering tot montage en oplevering van het casco. Het grote voordeel is dat wij maar 1 contactpersoon hebben voor de ruwbouw.

Hoe kan de samenwerking nog verder geoptimaliseerd worden?

Er zijn een paar punten waar de kwaliteit op een nog hoger niveau getild kan worden, zoals bijvoorbeeld de kozijnassemblage. Dit kan en moet beter en het herhalingseffect is ook in dit geval enorm. Wat ons betreft kan het altijd beter. Het is een kwestie van de goede mensen bij elkaar aan tafel zetten.

 

Hoe zie je de toekomst?

De toekomst is (IKEA)- bouwpakketten klaar maken op de fabriek en transporteren naar de logistieke specialisten (voorheen aannemers) op de bouwplaatsen om de bouwpakketten als zijnde woningen in elkaar te schroeven. Nog completere elementen onder ideale omstandigheden in de fabriek laten maken, levert ons kwalitatief betere eindproducten op. Een voorbeeld hiervan is elementen met metselwerk op de buitenschil, de optie Pull & play van Heembeton of domotica in de woningen die bedienbaar is met je mobieltje. Wij geloven in één keer goed bouwen en willen dit ook in de toekomst met Heembeton als partner blijven doen.