Hegeman bouwt casco van Heembeton voor 36 appartementen

Hegeman bouwt casco van Heembeton voor 36 appartementen

Voor bouwbedrijf Hegeman uit Almelo produceren we al sinds jaar en dag de prefab betonwanden in Veenoord voor hun eengezinswoningen, vanzelfsprekend naar alle tevredenheid! Zo af en toe bouwen we ook een appartementengebouw, en nu steeds vaker. Dit is een ontwikkeling die we overal zien in Nederland. Ook voor de appartementen willen we meer conceptmatig ontwerpen en bouwen, een prefab casco van Heembeton heeft dan de voorkeur boven de traditionele bouwmethode van kalkzandsteen/breedplaat.

Heembeton heeft de wanden en appartementenvloeren voor het werk Aan de Dijk in gemeente Deventer ontworpen en geproduceerd. Bovendien worden ISO-korven van Schöck al in de fabriek in de vloer aangebracht zodat later het balkon aan gekoppeld kan worden. Inmiddels staat het casco er, waarbij een bouwlaag steeds een week duurde, totaal dus 7 weken. In de sleuven van de vloer zijn de installaties voor riolering en ventilatie dan al aangebracht en afgestort.

Hegeman heeft het concept zeer goed doordacht vanuit prefab bouwen en heeft er ook voor gekozen om het metselwerk middels hefsteigers op te trekken, dus geen kostbare traditionele steiger. Balkons worden eigenlijk altijd in de ruwbouw geplaatst, waardoor je er omheen moet metselen en de steiger dus ook (duur!). Schöck heeft nu het IQlick ISO-korf systeem bedacht, waarmee je het balkon na het metselwerk kunt aanbrengen middels een boutverbinding. Dit noemen ze “achterafmontage” van de balkons en kun je metselen met hefsteigers.

Alles bij elkaar is Hegeman enorm tevreden over ons ontwerp en de producten en wil graag dit concept doorzetten naar andere appartementengebouwen.