Innovaties van Veluwezoom Verkerk Bouw

“Er zijn geen bouwaansluitingen meer nodig op het bouwterrein

 

Vandaag zijn wij op de bouwplaats van Veluwezoom Verkerk Bouw B.V. Uitvoerder Niels-Jan Kapteyn bouwt 44 woningen op Schuytgraaf. Hij heeft een bijzondere pilot lopen, namelijk prefab meterkasten installeren tijdens de ruwbouwfase en direct aansluiten. “Een kast plaatsen maakt de planning erg complex, veel partijen voeren ‘just-in-time’ hun taken uit, waarna Gejamont BV de casco’s pas gaan plaatsen” aldus Niels-Jan.

Enthousiast verteld hij verder; “Normaliter installeren we de kast in de afbouwfase. Nu doen we dat na het leggen van de BG-vloer. Het geeft veel voordelen. Er zijn geen bouwaansluitingen meer nodig op het bouwterrein (zitten al in de woning) en alle onderaannemers kunnen krachtstroom en water uit deze kast halen, de E-installateur kan meteen afmonteren en de W-installateur heeft direct druk op het leidingwerk.

Daarnaast kunnen we, als de steigers voor de gevels weg zijn, snel starten met de buiteninrichting. Normaal moesten we hier weken op wachten. We zien dat we nu veel sneller kunnen starten met de afbouw en dus sneller kunnen opleveren, iedereen heeft direct baat bij dit concept, van aannemer tot aan de uiteindelijke bewoner”