Optimale begane grondvloer

De ribcassettevloer is een voorgespannen, geïsoleerde vloer. Door het beperkte materiaalverbruik en een laag eigen gewicht is het een aantrekkelijk alternatief voor een geïsoleerde kanaalplaatvloer voor de begane grondvloer.

Vanwege het vloerontwerp komt dit systeem het best tot zijn recht bij een vloeroverspanning tot 6 meter met een gemiddelde vloerbelasting.

Technische uitgangspunten van de ribcassettevloer

De onderzijde van de ribbenvloer bestaat uit een voorgevormde EPS-plaat, welke dient als isolatiemateriaal en tegelijkertijd vormgeeft aan de dwarsdoorsnede van de betonnen ribbenvloer. Op basis van de standaard plaatbreedtes van 1,2 en 0,9 meter delen wij het vloerveld in en voorzien wij waar nodig van stortstroken.

In de spiegel van de ribbenvloer kunnen wij sparingen creëren voor een verticale doorvoer naar de kruipruimte. Naast de standaard sparingen bieden wij ook een kruipluik-, riool- en/of meterkastsparingen voor je aanbrengen.

Zonder omkijken bouwen

Wij regisseren voor jou het ruwbouwproces van geïntegreerde BIM-engineering tot en met de montage van het casco. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de voortgang en beperken hiermee het risico op faalkosten. Met de Heembeton casco-oplossing ben je verzekerd van kwaliteit, efficiëntie en een helder proces.

Iets voor jou? Klik hier