53 woningen Overbos in Arnhem

  • Locatie: Arnhem
  • Naam: Overbos
  • Aantal: 53
  • Type woning: woningen
  • Bouwbedrijf: Veluwezoom Verkerk Bouw

Overbos is gesitueerd in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. Het project valt op door zijn bijzondere groene ligging en de rijke mix aan woningen. Schuytgraaf, ook wel “Arnhem in de Betuwe” genoemd, ligt in de Overbetuwe ten zuidwesten van de binnenstad van Arnhem. De nieuwe wijk is vernoemd naar oude boerderij De Schutgraaf en bestaat uit 3 buurten: Schuytgraaf-Noord, Schuytgraaf-Centrum en Schuytgraaf-Zuid.  Overbos is gesitueerd in de buurt Schuytgraaf-Noord veld 3.


Voor aannemer Veluwezoom Verkerk Bouw  leveren en monteren wij de 53 woningen. In week 16 – 2024 zijn wij gestart met de montage van de casco’s en zal een aantal weken in beslag nemen.

Snelle montage, dat is één van de voordelen van het bouwen met prefab casco!

De architectuur aan de randen van het carré is hedendaags, robuust, stedelijk en zorgvuldig gedetailleerd. De variatie in woningindeling zorgt voor een afwisselend geheel. Het metselwerk is donker gemêleerd en de houten gevel met groene pergola’s bij de entree zorgen voor een warm welkom. De grote ramen verbinden de woningen met de groene omgeving en de hoge dakkapellen versterken dit en leggen accenten op belangrijke stedenbouwkundige plekken.

De in grootte afwisselende woningen in het autoluwe hart van Overbos, de groene wig, zoeken het contrast op. Ze zijn speels, groen en licht. De sprong in de gevellijn maakt het geheel nonchalant en creëert ruimte voor de veranda’s. Deze maken integraal deel uit van het ontwerp en zijn een groen verlengstuk van de woonkamer. De eigenwijze Vlaamse gevels dragen bij aan het speelse karakter. Het beige-groen gemêleerde metselwerk en de voorvergrijsde houten gevelbekleding zijn licht van kleur en duurzaam.

Natuurinclusiviteit en biodiversiteit
Diverse maatregelen zijn genomen ter bevordering van de natuurinclusiviteit en biodiversiteit, zoals gevarieerde beplanting rondom de pergola’s en veranda’s, gemengde hagen in de voortuinen, sedum op platte daken, gevelgroen, nestkasten en insectenstenen. De combinatie van stedelijke en landschappelijke kwaliteiten maakt Overbos tot een geweldige groene en duurzame buurt.