20 appartementen te Alblasserdam

  • Locatie: Alblasserdam
  • Naam: De Boezem Alblasserdam
  • Aantal: 20
  • Type woning: appartementen
  • Bouwbedrijf: Bébouw Midreth b.v.

In Alblasserdam worden 20 appartementen op het voormalig terrein van een korfbalvereniging geleverd en gemonteerd.

In opdracht van Woonkracht 10 te Zwijndrecht, zijn op de voormalige positie van de sportkantine van korfbalvereniging CKC Kinderdijk 20 sociale huurappartementen gemonteerd en geleverd. De appartementen zijn voorzien van een Heembeton appartementenvloer en prefab betonwanden- en gevels. Daarnaast zijn de appartementen voorzien van een balkon en zijn er op de begane grond inpandige bergingen gerealiseerd. 

Het nieuwe complex bestaat uit drie woonlagen en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. De driekamerappartementen zijn extra geïsoleerd en onder meer voorzien van een warmtepomp, zodat de energierekening beperkt kan blijven.

Bébouw Midreth, onderdeel van VolkerWessels, ontwikkelt en bouwt de woningen. De oplevering staat gepland voor najaar 2023. Dat de bouwtijd zo kort is, komt door de bouwtechniek die wordt toegepast; alle bouwonderdelen worden vooraf geproduceerd en compleet aangeleverd op de bouwplaats. Klunder Architecten uit Rotterdam tekende voor de architectuur van het appartementencomplex in de wijk Kinderdijk.