Wie zijn wij?

Heembeton is onderdeel van de beursgenoteerde en wereldwijd opererende CRH Company. Op onze locaties in Lelystad en Veenoord produceren wij prefab betonnen wanden, gevels, vloeren en overige elementen voor de woning, appartementen- en utiliteitsbouw. Meer informatie over Heembeton vind je op: https://www.heembeton.nl.

Wij zijn voor onze locatie in Lelystad zijn wij op zoek naar een Hoofd Technische Dienst.

Waar gaat het om:


Vakmanschap, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen; dat is waar het bij Heembeton om draait. We willen de slimste oplossingen voor onze klanten en nemen werk uit handen. Daarvoor innoveren en ontwikkelen wij ons bedrijf voortdurend. We hechten daarom ook veel waarde aan de mening en de betrokkenheid van onze medewerkers. Onder het motto van: aan de basis van beter bouwen, werken we samen op allerlei terreinen en dit levert verrassende innovaties en praktische verbetervoorstellen op.

We zijn toekomstgericht en geloven in een leven lang leren. Van elkaar en door als organisatie ruimte, faciliteiten en begeleiding te bieden. Heembeton wil blijven verbeteren voor onze klanten en onze medewerkers. Thema’s als veiligheid, efficiëntie, leren en innovatie zijn dan ook onderwerpen waar veel aandacht aan besteed wordt binnen het bedrijf.

Wat ga je doen?

 • Veiligheid

Veiligheid staat bij ons op nummer 1 waarin je ook een BHV-rol vervuld. Je bent verantwoordelijk voor de veiligheid van je medewerkers, externen en voor de veiligheid van de machines. Je onderhoudt de contacten met de teamleiders en met de HSE officer. Je verzorgt de toolboxen en neemt deel aan overleggen op het gebied van veiligheid en milieu.

 • Procesoptimalisatie en planning:

Je maakt managementrapportages, je zorgt voor de (lange) termijnplanning, de begroting en dat deze werkzaamheden binnen budget worden uitgevoerd. Je hebt de verantwoordelijkheid om de werkzaamheden en het onderhoudsbudget zo in te richten dat er een optimale verhouding ontstaat tussen regulier onderhoud,  controlerende werkzaamheden, het preventief onderhoud en de storingswerkzaamheden waardoor het storingsmanagement zo laag mogelijk is.

 • Investeringen en projecten

Je adviseert de Plant Manager op het gebied van investeringen. Je hebt een visie en je bent hierin initiatiefrijk. Samen bepaal je de prioriteiten en doet hier haalbaarheidsstudies op en zorgt voor de financiële context.  Je doet marktonderzoek, je hebt contact met leveranciers en je beoordeelt offertes.

Daarnaast neem je deel aan projecten vanuit je technische discipline. Vanuit de visie van de organisatie initieer je projecten en houd je je bezig met innovaties en verbeterprocessen.

 • Inkoop, personeelsmanagement en administratie

Je bent verantwoordelijk voor de inhuur van de externe expertise, medeverantwoordelijk voor de technische inkoop conform het inkoopbeleid binnen DRBG/Heembeton. Tevens ben je verantwoordelijk voor  het voorraadbeheer van technisch materiaal.

Je zorgt voor je medewerkers , je zorgt voor een goede bezetting en je begeleid en stuurt je team aan. Samen zorgen jullie er voor dat het productieproces storingsvrij kan doorlopen.

Wat breng je mee:

 • Je beschikt over een afgeronde technische HBO opleiding of over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt leidinggevende ervaring binnen een Technische Dienst het liefst binnen een productieomgeving;
 • Je hebt kennis van werktuigbouwkunde/installatieverantwoordelijke, elektrotechniek en automatisering;
 • Je bent van het samenwerken, organiseren, plannen en leidinggeven;
 • MS-office beheers je op gemiddeld niveau net zoals de Duitse en Engelse taal;
 • Je hebt kennis van Arbo- en milieumanagement;
 • Breng je niet alle bovengenoemde punten mee, maar spreekt de functie en onze organisatie je erg aan dan gaan we toch graag met je in gesprek.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Een open technische werkomgeving waarin we je ontwikkeling belangrijk vinden;
 • Samenwerken is de kracht van onze organisatie en daarnaast is er veel ruimte voor eigen initiatief binnen je functie;
 • Goede arbeidsvoorwaarden zoals opleidingsmogelijkheden, een eindejaarsuitkering, 25 vrije dagen en 12 ATV dagen.

Solliciteren

Spreekt deze vacature je aan en wil je verder bouwen aan het succes van ons bedrijf? Stuur dan je cv naar Cathy Veldman, E-mail c.veldman@heembeton.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Casper Moes. Hij is bereikbaar per mail: c.moes@heembeton.nl of via telefoonnummer 0591-551763.